Stipendierna går till elever som visat gott kamratskap och som tagit stora kliv i sin utveckling. Stipendierna är på mellan 500 och 1 000 kronor.

– På Våxtorpsskolan blev det en videoinspelning på grund av pandemin. På Veingeskolan kunde vi göra en fysisk utdelning, säger Jan Nygren.

Lagaholmsskolan som drabbades av branden på Campus Laholm valde i år att avstå från att ta emot stipendier från Rotary. Trist, tycker Jan Nygren.

– Det tycker vi naturligtvis är jättetråkigt. De angav tidsbrist som skäl. Vi förstår så klart att skolan vill kunna göra en rättvis bedömning om stipendierna ska delas ut.

Utöver stipendierna får de uppmärksammade eleverna även ett diplom som ett fysiskt bevis för sina prestationer.

Laholms rotaryklubbs Lars Hed och Hans Erik Hendriksen flankerar stolta stipendiater på Veingeskolan. Från vänster Liam Hansen, Thomas Steve Nagy, Fatima Idris, Linnea Ljung och Bina Assarsson.