Veckobrev 20222-09-09 3 partier inför valet
Plats: Gröna Hästen
Medlemmar 8 st
Gäster 1 + partiförespråkarna för L, C och S

President Hans Erik Hendriksen hälsade alla välkomna till dagens möte som handlade om att tre politiska partier skulle tala om skola, trygghet och äldreomsorg. De tre partierna var Liberalerna, Centern och Socialdemokraterna. Tiden begränsades till 7 minuter för varje representant.

Först ut var Jan Gottfriedson, Liberalerna, som öppnade med att frågan om äldrevård. Rätten att bo kvar i sin miljö när man blir äldre och där vi har en vit fläck utmed kusten där det inte finns något äldreboende. Skolan – riv Lagaholmskolan och bygg nytt och bygga nytt gymnasium vid stationen.
Lätt att bygga lokaler men svårt att bemanna dem. Trygghet – det är inte så hemskt som vi tror i Kommunen.

Därnäst var det Åke Hantofts, Centern, tur att ta vid som öppnade med att det är komplicerat att vara politiker.  Mera komplicerat än att vara mjölkbonde. Skolor och förskolor är OK där Parkskolan och Genevadskolan renoveras just nu. Äldrevård – man bygger demensboende även för dem som inte har sjukdomen. Då är det lättare att skala upp vid behov för kostnaden är inte mycket större.
De nybyggda husen i Laholm är byggda enligt handikapp principen med stora kök och badrum.

Sist ut var Kjell Henriksson, Socialdemokraterna, som öppnade med att alla skall vara trygga i skolan. Skolutvecklingsprogram – alla skall kunna läsa och skriva. Lärarna skall vara ute i verkligheten – gärna två lärare i varje klassrum. Samt försöka bromsa kriminell verksamhet. Öka på gymnasieskolan med olika praktiska linjer

Därefter var ordet fritt och frågor besvarades innan mötet avbröts av Presidenten för att vi skulle gå och äta.

Nästa möte: den 16 september på Gröna Hästens nedervåning
Arne Mårtensson

Styrelsemöte
16 sep 2022